Istinu o proizvodima niske

Istinu o proizvodima niskeTijekom godina oni od nas, gledajući našu težinu, upravljati našim razine kolesterola i hrana za zdravo srce odabrali opciju sa niskim sadržajem masti. Ali jesu li ti proizvodi sa niskim sadržajem masti je dobro za nas, jer smo u početku mislili? Nutricionist Торренс Kerry istražuje…

Прогуляйся na bilo koji prolaz u vašem lokalnom supermarketu, i vidjet ćete bez masnoća desert s niskim udjelom masti keks i brojanja kalorija gotovih jela. Ali dok naši košara puna do prekida s tim krivnje-besplatne proizvode našeg struka-line postajali sve više i više.

Ulazak u trans-masti

Od 1980-ih godina bio bum na nemasni proizvodi, kao poruku вылезло da je za poboljšanje našeg zdravlja, a posebno za zdravlje srca, potrebno je smanjiti količinu zasićenih masti u našoj prehrani. To znači rezati natrag na punom masnih mliječnih proizvoda, crvenog mesa i nekim полуфабрикатах. To je istina da su masti opskrbljuje više od dva puta kalorija po gramu ugljikohidrata i zasićenih masti, tipa masti, prije svega, odgovoran za smeća u arterijama i podizanje razine kolesterola. Ali, kao što smo ostavku na ovu neugodna činjenica, prehrambenoj industriji mora raditi, zamjene životinjskih masti u svoje proizvode s UN-zasićene biljnih ulja. Neke promjene morali napraviti uključuju promjenu strukture biljnih ulja, tako da se može koristiti u mjestu čvrstih masnoća. Za ovog proizvođača prehrambenih proizvoda se koristi proces koji se naziva гидрогенизацией, koji je stvorio tvrdi ili polutvrdi masti smatra se da je više prikladan za svoje potrebe prehrambene industrije.

Nažalost, mi sada znamo da su ti hidrogenirano masti podižu nivo opasnih trans-masti, koje su tako štetni za srce i naš kolesterola. Iako trans-masti se mogu naći na niskim razinama u nekim prirodnih proizvoda te verzije da je to, vjerojatno, da smo počeli jesti više od njih. Budući da je učenje o opasnostima trans-masti u prehrambenoj industriji i u našim supermarketima u velikoj Britaniji su naporno radili, smanjiti stopu ih u svoje proizvode.

Gorko slatkiGorko slatki

Kao i promjenom ulja, koristi za proizvodnju proizvoda s niskim udjelom masti, proizvođači su također našli su se morali povećati količinu šećera u svojim proizvodima, da smo i dalje uživati u ukusu i teksturi. Sve to je značilo da je tipičan nemasnog svježeg proizvoda, obično s visokim sadržajem ugljikohidrata, mogu da sadrže trans-masti i na kraju dana je bio vrlo sličan brojanja kalorija na originalni proizvod. Zapravo, kada jedemo hranu s visokim sadržajem ugljikohidrata, posebno bijeli rafinirani one naše tijelo переварит ih brže. To može dovesti do fluktuacije šećera u krvi i apetit, što ga čini teže kontrolirati ukupan unos kalorija – to znači da je biskvit drugi ili treći ‘fat free’ počinje izgledati vrlo zavodljivo! Dijeta previše visoko u ovih rafiniranih ugljikohidrata i Šećera može biti jednako opasno kao što je dijeta s visokim udjelom masti, jer ona povećava rizik od dijabetesa, bolesti srca i uzrokuje visoku razinu kolesterola.

Dobre i loše masti masti

Svima nam je potrebno malo masnoće u našoj prehrani, ipak će biti zato što to čini našu hranu više ukusna i ukusna. Nutricionistički, mastima učiniti više nego samo kalorije hrane. Neke masti, kao što su orašasti plodovi, sjemenke i masne ribe pružaju esencijalnih masnih kiselina (uključujući i Omega-3 razreda). Ove esencijalne masti su vrlo važni za održavanje zdrave krvne žile, proizvodnju hormona i za pravilno funkcioniranje našeg živčanog sustava. Masnoće u našoj prehrani i pomaže nam da apsorbiraju određene vitamine, masnoće topljivi one koje su a, D, E I K. Sljedeći vrlo niske masnoće dijeta čini da ste više vjerojatno da će biti s niskim sadržajem tih vitamina a što može utjecati na vaš imunitet, ograničava sposobnost organizma da se izliječi, i kako oni utječu na zdravlje kostiju. Bolje usredotočiti se na svoju prehranu na zdrave masti, uključujući i više ribe, orašastih plodova, sjemenki i biljnim uljima, uključujući ulje, avokado i masline. Evo kako bi vaš jela, naravno, salo-zdrava…

Pobrinite se da dobijete dobre masti:Dobre i loše masti masti

  • Jedite više ribe, orašastih plodova i sjemenki, na primjer odabrati losos umjesto slanine na vikend-kasni doručak, snack na neslan orasima, a ne čips.
  • Obrezivanje vidljive masnoće iz mesa.
  • Provjerite etikete na prehrambenim proizvodima.
  • Koristeći kvalitetan UN-zasićena ulja, kao što su orah ili bundeve, za обмакивания kruha umjesto korištenja namaza.
  • Izbjegavajte prženje, a ne par, peći, припускать ili roštilj.
  • Zamijenite majoneza s prirodnim jogurtom – samo dodati stisnutu sok od limuna i nekoliko mješovitih bilja, vlasac dobro raditi.
  • Čips pečenje nabijen rezati ploške krumpira s malom količinom repičinog ulja i posuti mljevenom paprikom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *