Korist za zdravlje orasima

Korist za zdravlje orasimaSvi orašasti plodovi imaju različite ovlasti u području prehrane i nude razne prednosti za zdravlje, – saznajte što su orah bogat je kalcijem, koji će povećati proteina i koliko masnoće u svakom obliku priručnika naš nutricionista…

Prepuna proteinima, vlaknima i esencijalnih masnoća, orasi su jedan od najboljih u ovoj sezoni kupuje. Golf loptica veličine porcije (oko 30 g) несоленых orasima čini vitalnosti-za poboljšanje snack i, za razliku od većine drugih izbora, doprinosi kombinacija vrijednih vitamina i minerala. Svi orašasti plodovi imaju različite ovlasti u području prehrane i nude razne prednosti za zdravlje – pronađite svoju savršenu utakmicu sa našim vodičem…

Bademi

Ako ste izbjegavanje mliječnih proizvoda, kalcijem bogate bademi su dobar izbor, kako bi se osiguralo da ste dobili dovoljno ovog minerala kostiju. Bademi također su visoko na vitamin E, hranjiva tvar koja pomaže da se poboljša stanje i izgled vaše kože. Za neke dodatne srca pomoći, promijeniti badema pahuljice za cijeli orah – s neoštećene kože – za bademovo kože srce-zaštita veze, nazivaju flavonoidi.

Brazilski oraščići

Idealan za one s niskim funkcijom štitnjače, Brazilu su dobar izvor minerala Selena, koji su potrebni za proizvodnju aktivnih hormona štitnjače. Selen također podržava imunitet i pomaže liječiti rane. Potrebno je samo tri ili četiri brazilska oraščića na dan, da biste dobili sve Selena je potrebno.

Indijski oraščićIndijski oraščić

Jer oni pridonose dobru razinu proteina i su izvor korisnih minerala kao što su željezo i cink, kasu napravite odličan izbor ako ste pratili vegetarijansku prehranu. Oni su također bogat mineralima magnezij, koji poboljšava memoriju i kašnjenja, u dobi od gubitka memorije. Dodati šaku na vegetarijanski стир-Pržiti ili koristiti kao putar na krekere ili kruh.

Kesteni

Jedinstveno maticu niske masnoće i kalorija, kesteni su bogate škroba i ugljikohidrata i vlakana, a u sirovom obliku dobar su izvor vitamina C. oni manje proteina od drugih orašastih plodova, ali i dati koristan doprinos vitamina b, uključujući i B6. Zemlja Каштановая brašno se može koristiti kao bez glutena brašna za kolače i pečenje, ili kupiti svježu i pržiti ukusan snack.

Lješnjak

Opt za lješnjaka, ako vas muči visoka razina homocisteina, aminokiseline koja je bila povezana s problemima srca, kao i uvjeti, kao što je Parkinsonova bolest. Orasi su dobar izvor folne kiseline, koja igra ključnu ulogu u održavanju razine homocisteina u granicama normale.

Horvat

S jednim od najviših masti, orasi se često koriste za dodavanje miris i teksturu jela i dobro rade slatki i slani recepti. Unatoč visok sadržaj masti, oni se isporučuju dobra razina zdrave mono-nezasićenih raznolikost. Oni su bogat izvor prehrambenih vlakana i dati koristan doprinos minerala, uključujući magnezij, kalcij i kalij. Kupujte u malim serijama i pohraniti temeljito da se izbjegne užegnu.

Orah

Srce-фрэндли orah s стеролов, vrijednih spojeva, koji su učinkoviti u smanjenju razine kolesterola. Orah također antioksidans koji pomaže spriječiti nastanak zubnog plaka, što uzrokuje otvrdnuće arterija. Oni su bogati oleinske kiseline, zdrave masti, iskopan u оливках i avokado. Kao dobar izvor vitamina B3 orah su savršen izbor, ako se bori protiv umora, jer je ovaj vitamin pomaže nam pristup energije u hrani.

PistacijaPistacija

Posebno su bogate vitaminom B6 koji je važan za održavanje hormona uravnotežen i zdrav, pistacije su dobar izbor za one s razdobljima problema. Oni su samo matice, da sadržavati i razumnu razinu luteina i zeaksantina, dva antioksidansa, koji igraju važnu ulogu u zaštiti očiju. Pistacije sadrže kalij i vlakna – zapravo 30g porcija ima više od tri puta, što je odobreno ekvivalent težine šljive.

Orasi

Njihov visok sadržaj antioksidansa, što znači da orasi pomoći u borbi protiv raka. Oni su također dobar izvor mononezasićenih, srca masti, i istraživanja pokazuju, oni pomažu da se smanji loš oblik njihovo je trajanje ograničeno (ldl). Konačno, oni su bogati Omega-3, Pa oni su sjajna alternativa, ako Vi ne jedete masnu ribu.

Zabrinuti o sadržaju masti?

Orasi s visokim sadržajem masti, ali veliki dio je srce-zdrav izbor. Količine zasićenih masti, tipa masti, što bismo trebali izbjegavati, varira između matice i spada u nastavku. Pokušajte jesti one u žute i zelene bendovima većinu vremena i uživati u tome, ponekad u crvenoj kategorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *